נעים בעיר

19 במרץ 2018, 9:30 - 12:00 
 

 

     ​

פורום ה-15  והמעבדה לחדשנות ולקיימות בעיר, בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

 

נעים בעיר

 

בוקר עיון עם גיל פנאלוסה, ראש ארגון "8:80 Cities"

 

יום שני, 19.3.2018,  09:30-12:00

בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

 

פורום ה-15 ובי"ס פורטר ללימודי הסביבה באונ' תל-אביב מזמינים אתכם לבוקר עיון מיוחד בנושא "נעים בעיר", בהשתתפות אורח הכבוד – מר גיל פנאלוסה, מייסד ארגון "8:80" העומד כיום בחזית העשייה בתחום העירוניות החיונית, ומציע מגוון רעיונות פשוטים וישימים להפיכת מרחב עירוני שומם ומשמים למקום תוסס ומזמין, שמצמצם את התלות ברכב הפרטי ומחזיר את העיר לציבור התושבים.

 

בנוסף להרצאתו של גיל פנאלוסה, יוצג במפגש ניתוח מקרי בוחן של מרחבים עירוניים בשש ערים בישראל על-ידי אנשי ונשות המקצוע של הסדנה להליכתיות המשותפת לבי"ס פורטר באונ' תל-אביב, המרכז לעירוניות ומשרד השיכון והבינוי.

 

המפגש פתוח לסטודנטים/יות ואנשי/נשות מקצוע מתחומי עירוניות, תכנון, סביבה וקיימות, גיאוגרפיה ועוד. המפגש אינו כרוך בתשלום אך מותנה בהרשמה פשוטה מראש. לחצו כאן כדי להירשם.

 

 

סדר יום

 

09:30-10:00    התכנסות

12:00-10:00   מושב הרצאות

פתיחה

       עו"ד איתן אטיה, מנכ"ל פורום ה-15
       ד"ר אריה נשר, מנהל בית ספר פורטר ללימודי הסביבה, אוניברסיטת תל-אביב

 

ניתוח מרחבים עירוניים בישראל

הצגת מקרי מבחן מהערים בת ים, אשדוד, רעננה, אופקים, רחובות ואלעד, ע"י הסדנה להליכתיות,פרויקט משותף למשרד הבינוי והשיכון, המרכז לעירוניות ים תיכונית, בת ים והמעבדה לחדשנות וקיימות עירונית, בי"ס פורטר;

 

​הרצאת אורח – גיל פנאלוסה, ראש ארגון "8:80 Cities".

איכות הערים אינה נקבעת על ידי הבניינים שבה אלא על ידי המרחבים הציבוריים שבה - הרחובות, הכיכרות, המדרכות - המקומות שמאפשרים אינטראקציה אנושית ובהם החיים העירוניים פורחים. עיר טובה היא עיר בה אתה רוצה לישון בבית אך לחיות בחוץ. ​​

כיצד ניתן להפוך מרחב עירוני שומם ומשמים למקום תוסס ומזמין שהייה והליכה? מה יביא אותנו להשאיר את הרכב בבית וללכת לבית הספר, למרכז המסחרי או לאוטובוס הקרוב?

​גיל פנאלוסה עוסק בשאלות הללו כבר למעלה מעשרים שנה בערים שונות ברחבי העולם. גיל, אחת הדמויות המרכזיות של ימינו בשיח ובעשייה של העירוניות במיטבה, מכתת רגליים ברחבי העולם על מנת לעודד מקבלי החלטות לקום וליצור את השינוי, וכמה שיותר מהר- כי קצב הבנייה והפיתוח מסחרר ובעל השפעה הרסנית על אנשים. 

גיל מזהה ומציג בפנינו את ההזדמנות לעירוניות שנמצאת ממש לנגד עיננו, לצד שלל דוגמאות המציעות איך הערים שלנו יכולות להראות. ​

 

סיכום: אדר' ורד סולומון-ממן, אדריכלית ראשית, משרד הבינוי והשיכון

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>